Offline opslagmogelijkheid voor YouTube-apps!

Door op 10-12-2013 in Apps

Offline opslagmogelijkheid voor YouTube-apps!

Het wordt later dit jaar mogelijk om via YouTube-apps video’s tijdelijk offline op te slaan. Dat heeft Google via een blogbericht bekendgemaakt. Dit maakt het voor gebruikers mogelijk om de video’s zonder internetverbinding te bekijken.

Het idee is dat gebruikers video’s op hun device (tablet, pc, iPod etc.) op kunnen slaan voor een korte periode. Wanneer er dan geen internetverbinding is, kan het alsnog worden bekeken. Doel is om ervoor te zorgen dat mensen ook bij een slecht of overbezet netwerk ‘gewoon’ hun video’s kunnen kijken. Ook handig wanneer je geen Wifi hebt en je op je databundel wil letten! De functie wordt onderdeel van forse update die YouTube in haar apps stopt om mensen meer mogelijkheden te geven de video´s te bekijken.

Naar verwachting wordt de functie in november geïntroduceerd. Het is nog niet bekendgemaakt hoe lang de lokaal opgeslagen video’s kunnen worden bekeken, meer details worden bekend bij de lancering. Wij kijken er in ieder geval al vast naar uit: offline de concerten van je favoriete artiesten bekijken!