Nokia Short Competitie

Door op 1-24-2012 in Algemeen

De Nokia Lumia is ongetwijfeld ‘de underdog’ van 2011. Wie onbekend is met de telefoon moet weten wat deze Nokia net zoals de N – serie, bekend staat om haar geweldige camera. Zo erg zelfs, dat Nokia bij de release van nieuwe N camera’s vaak een competitie uitschrijft. Hierbij daagt het Scandinavische bedrijf filmmakers uit om met 2 van haar nieuwe modellen films te maken. Waarschijnlijk denk je nu “films maken met een mobiel, dat zal wel niet veel soeps zijn”. Maar zoals je al kan raden, is dit natuurlijk niet zo. De films zijn erg tof. De winnaar staat hieronder (2:25):

Er waren daarnaast nog een aantal runner-ups, waarvan wij “The Adventures of a Cardboard Box” veruit de vetste vonden.  Deze duurt wat langer (8:00):

Ik kan me voorstellen dat de jury het zwaar heeft gehad bij het kiezen van een winnaar. De opvolger van de N8 is inmiddels ook al uit: de Nokia N9. Hetzelfde model, maar dan met een Windows besturing, staat bekend als de Nokia Lumia 800, waar we deze post mee begonnen. Of er voor een van deze twee (of beide) ook een dergelijke competitie komt is nog onbekend. We weten in ieder geval dat een vette film (of short) in deze tijd niet meer afhankelijk van dure hardware.