Muziek en video’s maken op je iPhone of iPad

Door op 12-03-2014 in Apps, Muziek, Technologie

Muziek en video’s maken op je iPhone of iPad

De technische kwalificaties en mogelijkheden van de huidige generatie iPhone’s iPad’s staan ongeveer gelijk aan de eerste generatie Macbook pro’s die 12 jaar geleden uitkwam. Het is dan ook niet zo vreemd dat zwaardere programmatuur, zoals die voor de bewerking van audio en video die nu ook beschikbaar is voor mobiele devices. Een iPhone 6 heeft een A8 dual core processor, is 25% sneller dan z’n voorloper de A7, en heeft een retina beeldscherm met resolutie van 1334 x 750. Met features als image stabilisatie kan je er ook nog prachtige beelden mee schieten die met bijvoorbeeld iMovie te editen zijn. De iPhone 6 zet zo een nieuwe standaard voor mobiele audio en video opname en bewerking.

Audio en video apps voor iPhone/iPad

Al eerder schreef ik een artikel over een aantal muzikale apps voor de iPhone/iPad. Dat is niets meer dan het topje van de ijsberg. Er bestaan namelijk talloze programma’s die, aangepast of speciaal ontworpen zijn voor de mobiele devices van Apple. Programma’s zoals Garage band, en Cubase IC Pro voor audio bewerking en programma’s zoals iMovie en, in combi met een Macbook pro Final cut pro als het video bewerking betreft. Deze ontwikkelingen maken het voor steeds meer mensen mogelijk om op betrekkelijk professionele wijze eigen ideeën om te zetten in een semi professioneel eindproduct. Het maakt het produceren van muziek en video’s toegankelijk voor iedereen. Goeie zaken.

Guru Gita chant

Voorbeeld in deze is Leo Dale, muzikant, yogi en videomaker. Dale gebruikt zijn iPhone in combinatie met editing software op een Macbook pro voor het maken van clips bij zijn muziekproducties. In de onderstaande video hoor je de Guru Gita chant, het lied van de Guru of Guru mantra. Het is een van de belangrijkste teksten van de Siddha Yoga en bestaat uit 182 versen die in het Sanskriet opgezegd/gezongen worden. De mantra is opgenomen in Ganeshpuri, India en de videoclip op youtube van nagenoeg drie kwartier is al bijna 140 duizend keer bekeken. Zo kan je dus met mobiele devices en verschillende applicaties (al dan niet gratis) heel aardig muziek en video’s maken.