Klassiek game categorieën

Door op 7-05-2012 in Uncategorized

Online spellen zijn al sinds de komst van internet buitengewoon populair. In 1972 kwam het spel Pong uit als een van de eerste videospellen en daarna zijn er steeds meer bijgekomen. Vooral de komst van internet maakten games voor steeds meer mensen bereikbaar. Hieronder een aantal klassieke game categorieën besproken die iedereen kent en wel een gespeeld heeft.

3 op een rij spelletjes

De bedoeling van deze spelletjes is het op een rij krijgen van 3 dezelfde symbolen. Dit kan in verschillende spelvormen maar de allerbekendste is toch wel Bejeweled. Bejeweled is in zijn online geschiedenis al meer dan 150 miljoen keer gedownload. Iedereen kent dit spelletje wel en de meeste mensen hebben het ook wel ooit gespeeld. Het op een rij krijgen van 3 dezelfde symbolen blijkt een erg verslavende activiteit. Het spel is al jaren ongekend populair en is al op vele verschillende platforms uitgekomen.

Bubble shooter spelletjes

Ook deze tetris achtige spelvariant is al zo oud als computerspellen zelf. Terwijl het bij tetris spelletjes de bedoeling is om blokken naar beneden te laten zakken en lijnen te maken is het bij bubble shooter spelletjes de bedoeling om bollen naar boven te schieten en bollen van dezelfde kleur op een rij te krijgen.

Pacman speletjes

Pacman is een andere klassieker. Populair geworden op de Atari maar nu ook overal op internet te spelen. Probeer alle muntjes op te eten zonder dat de spoken je te pakken krijgen. Inmiddels zijn er verschillende versies verschenen zoals Miss Pacman en Flash Pac 2.

Bron: Wikipedia