Kayne West ontwerpt voor Adidas

Door op 1-04-2014 in Muziek

Kayne West ontwerpt voor Adidas

Het had niet veel gescheeld of we hadden nooit van Kanye West gehoord: in oktober 2002 kreeg hij bijna een fataal ongeluk nadat hij in slaap viel achter het stuur van zijn auto. Hij brak zijn kaak op drie verschillende plekken. Dit hield hem niet tegen enkele singles op te nemen en daarna ging het snel met de carrière van de Amerikaanse rapper/producer: al snel verscheen zijn eerste album ‘The College Dropout’. Sindsdien heeft hij nog drie albums uitgebracht en heeft hij ook een eigen platenlabel (GOOD Music).

De rapper zit echter niet stil: hij gaat nu ook aan de slag als ontwerper voor sportmerk Adidas. Onlangs bevestigde hij de samenwerking in een interview, waarin hij aangaf geld nodig te hebben om zijn gezin te onderhouden. West beëindigt hiermee zijn jarenlange band met rivaal Nike. Adidas is trots dat ze met ‘een van de meest invloedrijke culturele iconen van deze generatie’ mogen samenwerken. ‘Kanye West staat erom bekend de grenzen tussen muziek, film en design te doorbreken’, zo is te lezen in een verklaring van het sportmerk op de website van Billboard.

show-adidas-kanye-west

Adidas is een wereldwijd bekend sportmerk met een uitgebreide collectie sportkleding en –schoenen, waaronder een ruim aanbod aan sneakers. Daarnaast is het merk kledingsponsor voor professionele sporters en sportclubs in verschillende takken van sport. De schoenenlijn van Kanye West zal bestaan uit een mannen- en vrouwencollectie, waarvan de eerste 20 paar reeds ontworpen zijn. De rapper heeft nog geprobeerd zijn vrouw Kim Kardashian in de deal te betrekken, maar tevergeefs. Hij heeft dan ook besloten zelf de vrouwenlijn te ontwerpen. De collectie zal binnenkort ook in Nederland verkrijgbaar zijn.