Film nieuws

De Nederlandse remake van Loft

De Nederlandse versie van Loft kwam ongeveer een jaar geleden in Nederland in de bioscoop. De film was vrij succesvol en trok ruimt 400.000 kijkers naar de bioscoop. Dit was voldoende om het in Nederland de Platina status te behalen.

Het was vrij opmerkelijk dat de film een Nederlandse remake kreeg, het origineel was bij het produceren van de remake pas 2 jaar oud en bovendien was de originele versie Vlaams. In de Vlaamse versie werd uiteraard in het Vlaams gesproken en daardoor kon deze versie dus eigenlijk zonder problemen in de Nederlandse bioscopen en theaters worden vertoond.

Independent film, de producent, vond echter dat het voor Nederlanders te lastig zou zijn om aan het accent te wennen en ze constateerden bovendien dat er cultuurverschillen aanwezig waren tussen België en Nederland. Independent Film vond dat de film beter tot zijn recht zou komen in het Nederlands, vooral omdat het Nederlands accent tot een betere filmervaring zou leiden voor de Nederlandse kijken en ze besloten daarom een remake te maken. Inhoudelijk is er weinig veranderd aan de film, de grootste verandering is de leeftijd van de hoofdrolspeler. Deze was in de Vlaamse versie aanzienlijk ouder.

Een andere belangrijke reden waarom besloten werd om een remake te maken was waarschijnlijk het grote succes dat de film had bij onze zuiderburen. De film trok in 2008in België ruim 1,2 miljoen mensen en was daarmee de meest succesvolle Vlaamse film ooit. In Nederland was het succes, zoals eerder vermeld, niet zo groot. De film trok ongeveer 400.000 kijkers

De Nederlandse film werd geregisseerd door Erik van Looy. De hoofdrollen worden vertolkt door Koen de Bouw, Filip Peters, Matthias Schoenaerts, Koen de Graeve en Bruno Vanden Broeke. De cast bestaat dus uit een mix van ervaring en nieuwe, talentvolle acteurs.

In Loft delen vijf mannen een geheim loft om ontmoetingen met hun minnaressen. Ze hebben een hoop plezier, totdat ze op een dag het lichaam van een jonge vrouw in hun loft aantreffen. Geen van de mannen lijkt iets te weten over de vrouw en ze proberen samen uit te vinden wat er is gebeurd. Op dat moment blijkt echter dat ze elkaar niet zo goed kennen als gedacht en het vertrouwen verdwijnt dan ook snel. Het resterende gedeelte van de film is een briljante verfilming van een geweldig verhaal en vele verschillende emoties.