De Nieuwe Wildernis sleept Gouden Kalf in de wacht

Door op 11-29-2014 in Awards, Nederlands

De Nieuwe Wildernis sleept Gouden Kalf in de wacht

Nooit eerder is een natuurdocumentaire bekroond met een Gouden Kalf. Tijdens het Gala voor de Nederlandse film, op 3 oktober 2014, gebeurde het wel. ‘De Nieuwe Wildernis’* kreeg het UPC Gouden Kalf voor de Beste Publieksfilm. Regisseurs Mark Verkerk en Ruben Smit namen de prijs met gepaste trots in ontvangst.

“We hebben als eerste natuurfilm ooit een Gouden Kalf gewonnen. We willen iedereen bedanken voor het stemmen.”

Hoge ogen voor Aanmodderfakker

In het Utrechtse TivoliVredenburg werden Gouden Kalveren toegekend in 19 categorieën. Hoge ogen gooide de Nederlandse speelfilm Aanmodderfakker. Maar liefst drie Gouden Kalveren gingen naar deze productie: voor de beste film, voor de beste acteur (Gijs Naber) en voor het beste scenario  (Anne Barnhoorn).

De Beste Publieksfilm

13280592_635480234758485546De uitreiking van de Gouden Kalveren vormen de afsluiting van het jaarlijkse Nederlands filmfestival. Een jury, onder leiding van Yoeri Albrecht, beoordeelt de inzendingen en kent de prijzen toe. Alleen bij het UPC Gouden Kalf voor de Beste Publieksfilm, maakt Nederlands publiek de keuze. In de weken voor het filmfestival kon men een stem uitbrengen op een van de volgende drie films: ‘Soof’, ‘Hoe duur was de suiker’ en ‘De Nieuwe Wildernis’.