De 4 beste apps voor het produceren van muziek op je iPhone\iPad

Door op 11-12-2014 in Apps, Muziek

De 4 beste apps voor het produceren van muziek op je iPhone\iPad

Uit de veelvoud van apps die van dienst kunnen zijn bij het produceren van muziek hebben wij van Audiopaul een kleine selectie gemaakt. De keuze is gevallen op twee applicaties die gebruikt kunnen worden om beats/patterns mee te maken en twee applicaties gemaakt door de producenten van de eerste generatie vintage analoge synthesizers. Wat we daar van vonden is hieronder beschreven.

1) iMaschine van Native Instruments

De jongste software telg van de Maschine familie. Na het uitkomen van het grote hardware broertje in 2009 heeft dit apparaat een aardige gevolg gekregen. Velen zien het als de next gen MPC en daar zal ik vast mensen tegen de schenen mee schoppen door dat zo te stellen. Het kleine broertje voor zowel de Iphone en iPad spiegelt veel van de mogelijkheden van de hardware versie, is daar volledig compatible mee en een alleskunner. Opname, editing, mixing. Alles.

2) De Animoog van Moog

De virtuele Moog synthesizer, een creatie van Robert Moog die met z’n Moog’s al sinds eind jaren ‘60 furore maakt. Een app waarin verschillende pagina’s timbre, polyfonie en filters kunnen worden bewerkt. Beschikt ook over een klassieke analoge ping pong delay. Maakt gebruik van een X Y pad in de vorm van een klein groen beeldscherm dat uiteraard met touch te manipuleren valt. Top app tegen een fractie van de prijs van een originele Moog vintage synthesizer.

3) De DM-1 van Fingerlab

De ‘eenvoudigste’ van de door ons gekozen apps. Een straight forward drumcomputer met step sequencer en een respectabel aantal drum kits. Oude klassiekers zoals de Roland 808 en 909 maken onderdeel uit van de standaard geluidsbank. Geluiden kunnen ook hier getuned en bewerkt worden met een scala aan mogelijkheden die verschillende tweaks opleveren. Simpele, old school lay out en makkelijk onder de knie te krijgen. Simplicity rules.

4) Korg iMS 20 van Korg

De tweede klassieker van ons vintage duo. Altijd al is willen werken met een oude ambachtelijke patch bay. Zo eentje waar je kabeltjes legt tussen verschillende modules en zo de route van het geluids signaal modificeert!? This is the one. Met, in tegenstelling tot het fysieke origineel de mogelijkheid je patches op te slaan voor hergebruik. Staat garant voor slapeloze nachten en analoque dreams. Absolute aanrader.