Angry Birds Space populairste game van Rovio

Door op 5-18-2012 in Algemeen

Wie het immens populaire spel Angry Birds nog nooit heeft gespeeld heeft waarschijnlijk op een andere planeet geleefd de afgelopen jaren. Sinds het spel gelanceerd is in 2009 heeft alleen wordfeud het succes tijdelijk kunnen evenaren.

Angrybirds is een online avontuur spel met strategische aspecten. Het is de bedoeling dat je met kwaad kijkende vogels (angrybirds) de groene varkens kapot schiet. Ondertussen is het spel maar liefst 12 miljoen keer gedownload van de verschillende Appstores. Dit resultaat heeft ervoor gezorgd dat de ontwikkelaars van de game (Angry Birds Space) ook andere versies uit hebben gebracht.

Rovio’s laatste avontuurlijk game is Angrybirds Space. Angry Birds Space is meer dan 50 miljoen keer gedownload en is daarmee de succesvolste variant uit de reeks. Angry Birds Space werd op 22 maart gelanceerd en binnen drie dagen al meer dan 10 miljoen keer gedownload. Op de blog van het bedrijf werd later vermeld dat 35 dagen later de game maar liefst 50 miljoen keer gedownload is.

De resultaten zijn boven verwachting en Rovio spreekt dan ook zijn dankwoord uit naar alle fans over de gehele wereld. Tevens hebben ze van de gelegenheid gebruik gemaakt om een ‘nog groter iets’ aan te kondigen. Kenners denken dat er een mogelijkheid is dat er een opvolger van Angry Birds Space in de maak is, Rovio laat het echter in het midden maar benadrukt de fans het weblog in de gaten te houden.